IN MEMORIAM Theo van Esbroeck

 
                 Geboren 25 februari 1928  Overleden 16 november 2003.

Hoewel hij op zijn Nieuwjaarskaartje ons al had laten weten dat het met zijn gezondheid niet zo best ging, kwam het bericht van zijn overlijden toch onverwacht.

Theo was een fervente toerfietser met een voorkeur voor lange afstandstochten, zodat het voor hem een logische keuze was om in 1983 lid te worden van AKN, ondanks het feit dat hij toen in Roermond woonde. Na zijn pensionering verhuisde hij en ging terug naar zijn geboortestreek in Zeeuws Vlaanderen.
Van daaruit maakte hij zijn fietstochten, meestal in zijn eentje, zowel naar de Muur van Geraardsbergen als bijv. naar de Mont Ventoux en zelfs in de sneeuw van Alaska kon men hem op zijn fietsje tegenkomen.
Regelmatig ontvingen wij dan ook vanuit alle windstreken een kaartje.

Het verdere contact met AKN bestond de laatste jaren uit het bezoeken van de Algemene Ledenvergadering, terwijl hij ook bij ons 25-jarig jubileum aanwezig was. Theo was geen man van veel woorden, maar een gesprekje met een bekende fietsmakker van weleer deed hem goed en zodra het gespreksonderwerp op fietsen of kinderen en kleinkinderen kwam, kon hij enthousiaste verhalen vertellen.

Theo, wij kijken met dankbaarheid terug op de jaren dat wij jou hebben gekend. 

Rust in vrede.

                                                                    Pierre van Zinnen