DE afgelopen WEEK:

Groep 1 reed zaterdag 17 augustus met Chris Sonke de Deltatoer. De 7 man die om 8 uur vertrokken voor de Deltatoer waren het over een ding eens: de weersvoorspellingen waren gunstig, want al in de ochtend zouden er opklaringen komen vanuit het zuidwesten. Vertrokken werd er deze keer door de binnenstad van Roosendaal. Langs de Vliet ging het naar het Gastels Veer. Eric reed ter hoogte van de roeivereniging lek. Even verderop stond hij opnieuw  lek, want er bleek een klein scheurtje in de buitenband te zitten. Theo had nog wel een lapje om er in te leggen, maar Eric nam verder geen risico en besloot terug naar huis te gaan. I.p.v. de geplande 200 km werden het voor hem deze keer maar 20 km. De 6 overgebleven reden via Dinteloord over de Haringvlietbrug. Daar werd naar Den Bommel koers gezet. Omdat dit duidelijk een andere richting was kwam de wind nu vol tegen te staan. Chris, Theo, Toon, Cees M., Ad de Beukelaar en nieuw lid Bergse Jan hadden er hun handen vol aan. Na Middelharnis reed Cees M. lek. Onderweg waren de regenjasjes al een paar keer aan en weer uit gedaan, ondanks de positieve weersvoorspellingen. De eerste koffiestop was in Stellendam. Na de stop werd besloten om wat wat sneller van koppositie te wisselen, want het zwaarste gedeelte van de dag moest nog beginnen. Op de Brouwersdam en de Stormvloedkering stond de stevige wind vol tegen. De mannen konden hier wel genieten van een mooie blauwe lucht boven zee. Maar dichterbij kwam deze lucht de gehele rit niet.. Op  einde bij De Banjaard werd er weer teruggedraaid richting Goes. De wind kwam nu redelijk van achter. Alleen was het ook weer tijd om de regenjasjes aan te doen. De tweede koffiepauze was in Wemeldinge. Bij het vertrek daar werd er toch maar even gewacht, want de regen kwam op dat moment met bakken uit de hemel. Na 5 minuten kon er weer verder gereden worden via Yerseke. Daar werd iets anders gereden vanwege de mosselfeesten. Bij de Heimolen nam Jan afscheid van de groep. Om 17:30 uur waren de overgebleven 5 met 200 km op de teller weer terug. En jawel... het regende nog steeds! Van opklaringen was helaas geen sprake deze dag.

Groep 2 had al lichte motregen om half negen. 6 Leden besloten daarom een kort ritje te maken. Arnold van der Maat en Jan Verbocht namen het initiatief om naar Putte te rijden. De regenjasjes werden wel aangetrokken, maar echt regenen deed het niet. Bij caf Grenszicht werd het terras opgezocht. Tot dan toe was er weinig regen en was het met ca. 20 graden helemaal niet koud. Maar net toen de koffie op tafel stond kwam er een stortbui naar beneden. Over geluk gesproken. Na deze korte bui reden ze via Zandvliet en Ossendrecht terug naar Roosendaal. Zonder regenjasjes en ze zijn droog gebleven. In totaal hebben ze 66,66 km afgelegd.

Zondag was het helaas niet beter gesteld met het weer. Toerleider Alfons had thuis zijn regenjasje maar meteen aangedaan, want het was zwaarbewolkt en het had al behoorlijk geregend. Toch kwam hij droog aan bij Huis ten Halve. Toon, Ad v. H. en Cees M. vergezelden hem bij zijn clubrit West-Brabantse Ardennnen, waarbij het eigenlijk vanaf de start al begon te miezeren. Dat bleef zo in Nispen, Essen en Hoek, waarna het in Huijbergen door ging regenen. Langs het Puts Meuleke werd de zuidelijkste punt van de Brabantse Wal opgezocht. Bij Ossendrecht werd die op drie verschillende plaatsen beklommen. Op het Calfven reden ze linksaf naar het laagste punt van de Brabantse Wal ("Waar Zeeland Brabant kust") om over het steile fietspad omhoog te rijden. De regen was ondertussen weer overgegaan in gemiezer. In Hoogerheide reden ze naar de Onderstal om de Rijzende Weg daarna langs de achterkant te beklimmen. Achter Mattemburg moest weer geklommen worden en terug voor Mattemburg langs nog een keer. Terug in Hoogerheide ging het omhoog door de Bloemenlaan, want de Antwerpsestraat was opgebroken. Na de afdaling op de Scheldeweg wachtte de laatste klim van de dag, omhoog in de Onderstal naar de Raadhuisstraat. Ondertussen was het droog geworden en konden ze langs de vliegbasis, Weg naar Wouw, Schouwenbaan, Mariabaan en Julianaweg over Nispen hun tocht volbrengen. De thuisblijvers hadden deze keer best wel een beetje gelijk...

Groep 2-3 reed met John naar de Wildert en hield het ook niet droog. Ze reden daarom met zijn zessen maar 34 km. Willy had daarbij nog een lekke band en het was nog een hele puzzel om uit te zoeken hoe het wiel uit zijn elektrische racefiets gehaald moest worden. Maar met het nodige geduld en wat logisch denken kwam ook dat in orde.

Bij Huis ten Halve kwamen Jan Boeren, Leo, Jos, Ala en Wim H. nog gezellig even op de koffie.

Groep 1 17 augustus

Groep 2 17 augustus

 

groep 1 18 augustus

 

groep 2-3 18 augustus

 

 

BETERSCHAP:

Afgelopen woensdag kwamen Jacques van Benthem en Jan Mulders ten val langs het Schelde-Rijnkanaal. Ze werden met de ambulance naar het ziekenhuis in Bergen op Zoom gebracht. Gelukkig bleef het bij Jacques mede dankzij zijn helm beperkt tot heel veel schaafwonden. Jan had meer last met o.a. een gekneusde schouder en gekneusde ribben, maar had gelukkig niets gebroken.

LEKKE BANDENKLASSEMENT:

Hier ziet u wie er een lekke band heeft gereden in het zomerseizoen en hoe vaak.
Voor degene met de meeste lekke banden staat er op het einde van het seizoen een "trofee" klaar!

CLUBUTSTAP PALJAS CLASSIC:

Zaterdag 31 augustus staat de laatste clubuitstap van dit zomerseizoen op het programma. De rit wordt georganiseerd door de Dudzeelse Trappers. Het is een tocht vanuit Dudzele in de buurt van Brugge door het Vlaamse en Zeeuws-Vlaamse land die goed uitgepijld is en waarbij traditioneel de verzorging uitstekend geregeld is.

De afspraken:

 • Leden die vr maandag 26 augustus contant bij Henk 12,50 betaald hebben zijn er zeker van dat vervoer geregeld wordt 

 • Leden die vr donderdag 29 augustus betalen kunnen mee als er nog plaats over is. (Er wordt dus geen extra auto meer ingezet en ook niet betaald als men zelf wil rijden.)

 • Leden welke zich later opgeven worden niet meer ingedeeld en kunnen ook niet mee tegen het afgesproken tarief van 12,50. Men kan dan alleen op eigen gelegenheid en voor eigen kosten eventueel nog mee.

 • Leden die zich opgegeven hebben en verhinderd zijn bellen de toerleider Cees Mathijssen of Henk. Het telefoonnummer van Cees is 06-39862752. Het telefoonnummer van Henk is 06-51511051. Dus geen E-mail sturen of voicemail inspreken, omdat die niet altijd op tijd gelezen of afgeluisterd wordt!

 • Leden die zich wel tijdig hebben opgegeven en niet komen opdagen zijn verplicht de kosten 12,50 te betalen.

Natuurlijk ga ik mee naar de Paljas Classic op 31 augustus!   

Naam:   Afstand:

De volgende leden hebben zich al opgegeven:
106 km 148 km
 • Arnold v.d. Maat
 • Cees Mathijssen

 • Robert Buyle

 • Adrien Lambregts

 • Toon Jansen

 

DE KOMENDE WEEK:

 • Woensdag vertrekken we om 9:00 uur vanaf Huis ten Halve voor een ritje van zo'n 145 km naar Nisse.
  Groep 2 vertrekt om 9:00 uur en rijdt een ritje van ongeveer 80 km.

 • Komende week staat op het programma:

Datum

Naam van de tocht

toerleider

Km

Tijd

Za 24-08

Rondje Oude Maas

T. Antens

170 km

08:00 uur

Za 24-08

Clubrit groep 2

In onderling overleg

80 km

08:30 uur

Zo 25-08

Zomertoer

C. Mathijssen

65 km

08:30 uur

Zo 25-08

Clubrit groep 2

In onderling overleg

50 65 km

08:30 uur

Gefeliciteerd:

Rian Luyckx 23 augustus 64 jaar
     
     
     
     
     
     
     

 

Het Zomerprogramma is HIER op onze site te vinden.