DE afgelopen WEEK:

Onder prachtige fietsomstandigheden werd zaterdag 19 september clubrit De Tram gereden. Vertrokken werd er door de Tolberg naar de kade van Roosendaal. Toerleider Toon had in Toine van Oers, John Theunisse en Giel Balemans zijn koprijders van de dag gevonden. Na 'n stukje langs de Vliet ging het achter Oud-Gastel door richting Fijnaart om achter het suikerfabriek langs naar het Hellegatsplein te rijden. Via Achthuizen, Zuidzijde Den Bommel  en achter Oude Tonge door werd een stukje polder opgezocht om na 50 km bij de koffiestop De Tram tussen Oude-Tonge en Middelharnis uit te komen. 22 Leden zaten op het terras toen Jan Verbocht hier als nr. 23 ook nog aansloot. De eerste consumptie nam Peter Schoonen voor zijn rekening die deze dag zijn 70e verjaardag vierde. Op de terugweg nam Jan Verbocht de koppositie van Giel over. Om onze senior Thijs een plezier te doen werd er over de Philipsdam en De Heen langs Steenbergen terug gereden. Ook de jarige Peter was hier wel blij mee. Op de Krabbenweg reed Frans Sep zijn allereerste lekke band bij Audax. Het wachten was, uit de wind en in de zon, geen straf, want de Garmin van Eric gaf 29 graden aan. Via Wouw en de Tolberg reed de groep op deze mooie dag 99 km.

Groep 2 is met Kees Ruijten vertrokken naar de Elsakker om daar koffie te drinken. Zij waren in totaal met 18 leden. Groep 2 reed over de Kortendijk naar de A58 en bleef die volgen tot en met vliegveld Seppe. Daar namen ze de Oude Bredase Postbaan om zo naar Hoeven te rijden. Door de Lage Donk en de Goorstraat reden ze naar de haven van Etten-Leur en over het fietspadje van de Zwartenbergseweg richting de Mark. Na 31 km kon er koffie gedronken worden bij Den Elsakker. Na de koffie reden ze langs de Verloren Hoek en het Liesbos richting camping Liesbos. Vlak voor Rijsbergen ging het rechtsaf over de Ticheltsebergstraat naar de Ettensebaan, om daarna via de Prof. V.d. Hoevenstraat naar Schijf te rijden. Onderweg in de Prof. Van der Hoevenstraat was er nog een vervelende valpartij met Rini van Aert. Het fietspad is daar afgescheiden door paaltjes. De groep bleef op de weg rijden. Een tegemoetkomende auto nam bewust zoveel wegruimte in beslag dat de groep onverwachts moest afremmen. Het gevolg was dat Rini het achterwiel van zijn voorrijder raakte en kwam te vallen. Gelukkig niets ernstigs. Met 69,6 km op de Stravateller kwamen ze weer in Roosendaal aan.

Zondag 20 september stond de Tweede Regelmatigheidsrit op het programma, samen met het resultaat van de eerste medebepalend voor de titel clubkampioen AKN 2020. Wederom was er volop zon deze ochtend, bij een temperatuur van 12 oplopend tot 19 graden en niet teveel wind.Er vertrokken in totaal 29 leden. 5 Eenlingen: Theo, Christ Couwenbergs, Pierre, Jan Mulders en Pieter van Leijsen. Verder reden er 9 groepjes van tweelingen en 2 groepjes van drielingen. Om 8.17 uur vertrokken uiteraard John en Cees van Sluijs als eersten. Pieter van Leijsen vertrok als laatste om 9.13 uur. Nadat allen vertrokken waren namen Tonnie en Henk de rit nog even door, waarbij Tonnie opmerkte dat men waarschijnlijk bij de Hoge Donk verkeerd gaat rijden. Gelukkig niet allemaal, maar juist daar namen diverse koppels de verkeerde afslag. Goed lezen mannen. De tekst was correct. Er was nog een ongelukkige valpartij met Marcel Blommers en Kees Ruyten. Ze reden op het fietspad Achter de Vaart. Marcel kaartlezend en met een hand aan het stuur, reed over een door een boomwortel opgedrukt asfaltruggetje. Hij kwam hierdoor te vallen en nam ook Kees Ruyten in zijn val mee. Ze hebben daarna de kortste weg naar Huis ten Halve teruggenomen. Marcel had 2 beschadigde knieŽn en ook schade aan zijn nieuwe fiets. Kees zijn bril was in 2 stukken gebroken. We denken dat zijn oog morgen ook bont en blauw zal zijn. Er was nog wel een stukje semiverharde weg met een smal asfaltstrookje in het parkoers opgenomen, 't weggetje nabij de Brede Balrouw. Tonnie was een dag daarvoor nog aan het vegen geweest. 't Heeft niet geholpen. Precies daar reed onze voorzitter Cees Mathijssen lek. We zagen Toon Jansen, toen hij dat hoorde bij Huis ten Halve, glunderen. Tonnie en Henk loodsten uiteindelijk deze dag de deelnemers via de Langendijksestraat en de Gebrande Hoefstraat boven Rucphen langs naar St. Willebrord. Om het niet te makkelijk te maken moest er behoorlijk geslingerd worden om Etten-Leur aan de westkant te bereiken. Door de Hoevense Beemden reden ze boven Oudenbosch langs richting Standdaarbuiten. Via de Stoof kwamen ze in Oud-Gastel en na het viaduct over de A58 ging de route tenslotte naar Zegge om over de Kortendijk weer terug bij Huis ten Halve te keren. Volgens Strava had Robert 60,7 km gereden, dus als hij nergens verkeerd is gereden kan iedereen al aan het rekenen om te kijken of de opgegeven gemiddelde snelheid overeen komt met het werkelijk gemiddelde.

Groep 1

zaterdag 19 september

 

Groep 2

zaterdag 19 september

 

Tweede Regelmatigheidsrit

zondag 20 september

 

Klik HIER voor de uitslag van de Eerste Regelmatigheidsrit

 

LEKKE BANDENTROFEE:

Hier vind je de actuele tussenstand van onze lekke bandentrofee. Lekke banden tijdens het zomerseizoen gereden tijdens onze clubritten op zaterdag en zondag tellen mee voor dit klassement.

DE KOMENDE WEEK:

 

 

 

Datum Activiteit Toerleider Afstand Vertrektijd

Za 26-09

Clubrit Hoekse Waard

C. Mathijssen

120 km

08:30 uur

Za 26-09

Clubrit groep 2

In onderling overleg

50 Š 60 km

08:30 uur

Zo 27-09

Alternatieve Clubrit

C. Mathijssen

65 km

08:30 uur

Zo 27-09

Clubrit groep 2

In onderling overleg

50 Š 65 km

08:30 uur

Gefeliciteerd:

Thijs de Baat 22 september 87 jaar
Tonnie Dekkers 22 september 79 jaar
     
     
     
     
     
     
   

 

Het ZOMERprogramma is HIER op onze site te vinden.