DE afgelopen WEEK:

Groep 1 reed zaterdag 4 juli met Toon Antens als toerleider van de dag zijn clubrit De Vrinden. Het beloofde een regenachtige ochtend te worden. Wel was het al 16 graden om 8.30 uur. Het was bij de start nog droog wel stond er een stevige zuidwestenwind. Gestart werd er langs het BSC-terrein om met een lus naar Jagersrust te rijden. Op kop werd er met 3 man rondgedraaid: naast de toerleider deden Toine van Oers en Cees Mathijssen hun kopwerk. Theo Jukes had weinig trek en een goed excuus, want de dag erna was zijn polderrit gepland dus vandaag moest hij de benen sparen. Wim Mouws en Adrien maakten het zestal compleet. In mooi tempo ging het na Jagersrust door verschillende wegen waar we niet zoveel komen naar Achtmaal. De wind zat op dat moment nog steeds in de rug. Achter Zundert en Rijsbergen werd er wel dwars door Effen gereden. Ondertussen was het wel behoorlijk gaan regenen. Via de Heikant was het na 70 km tijd voor de koffie. Deze werd gedronken bij "In het Anker" op het grondgebied van Klein Zundert. Bij het vertrek regende het nog steeds. Nog even werd er aan gedacht om de rit in te korten. Besloten werd om dit niet te doen en de gehele rit te rijden. Via het Schijf ging het door naar Rucphen. Voor Wim Mouws was dit psychologisch op 100 m van zijn huis te zwaar en hij verliet de groep. Even later werd het weer droog en ook de wegen waren door de harde wind weer zo droog. Langs de dorpen Bosschenhoofd, Oudenbosch en Stampersgat kwam het moeilijkste stuk van de rit. Op de Zuidzeedijk naar Steenbergen stond de harde wind vol op de kop. Via de Welberg, Moerstraten reden ze naar Wouw. Daar dacht Theo: "nog even door de Tolberg en we zijn er." Dit was buiten Toon gerekend. Hij kwam met de mededeling: "Jullie willen de gehele route rijden en die gaat toevallig via de Brembos naar Nispen." Met 134 km op de teller waren de 5 om 14:30 uur weer terug. Je kon wel merken dat Adrien tijdens de corona lockdown ook niet stil gezeten had. Zoals gebruikelijk reed zij heel de rit 3 m achter de groep, deze keer dus wel vol in de wind!

Groep 2 reed met 4 man Beschut naar Put voor de koffie in Putte bij Cees in taverne Grenszicht. Ook Henk, Willy, Jos en Arnold en  hielden het niet droog. Onderweg hadden ze weinig last van de wind, maar begon het toch een beetje te miezeren. Op tijd waren ze bij Grenszicht, want het begon stevig te regenen. Ruim een uur hebben ze daar gezeten voordat de regen minderde. Ze hebben zich niet verveeld, mede door de sterke verhalen en herinneringen die opgehaald werden. Na vertrek uit Grenszicht zijn ze via het mooie fietspad door het Moretusbos naar de Putseweg gereden. Op de Putseweg begon het wederom te motregenen. Willy en Jos Vos hadden hun regenjasje aangetrokken. Tot bij terugkeer in Roosendaal hebben ze het koud gehad. Arnold, in kort shirt, had nergens last van. Bij Huis ten Halve was de ruilbeurs gestart in de grote zaal. Een afzakkertje kon daarom deze keer in het caf worden genomen.

Zondag 5 juli reed groep 1 met Theo 10 man sterk de Poldertocht. Het was bewolkt en 18 graden. Op kop werd deze keer gewisseld door Cees, Toon, Theo en Alfons. Bij het begin van de Onyxdijk reed Toon Jansen al lek. Dat gaf Cees Mathijssen de gelegenheid om snel naar huis te rijden om iets warmers aan te doen. Hij was op tijd terug om te zien hoe Toon 3 patronen nodig had om zijn band op te pompen. Henk stelde voor om lek rijden bij aanvang van de rit te "belonen" met 3 punten voor het lekke banden klassement. Via Zegge en Kuivezand reden ze naar de Oudlandsedijk, waar Henk lek reed. Ook nog vrij in het begin van de rit, maar over zijn voorstel van even daarvoor hoorden ze Henk niet meer... Slingerend links- en rechtsafslaand door de Hoevense en Leurse Beemden zorgde ervoor dat op kop niet kilometers aan een stuk tegen de straffe wind ingebeukt hoefde te worden. Na Etten-Leur werd nog een slinger gemaakt door de Beemden tot Hoeven, om via de Heul en het vliegveld naar de Langendijksestraat te rijden. Via de kippenboer (geen heerlijke geur van gebraden haantjes, maar een muffe mestgeur) reden ze over de Onyxdijk weer terug naar Huis ten Halve. Overigens heeft Theo zijn oude Polderrit voor groep 1 op het einde aangepast, wat hem een PLUSwaardering heeft opgeleverd. De regenjasjes bleken uiteindelijk bij deze 64 km lange tocht (geen Theootje dus!) niet nodig.

Hans de Vogt en Wiljan der Kinderen namen het voortouw om net als de dag ervoor met groep 2 lekker beschut naar Putte te rijden. In tegenstelling tot zaterdag werd nu over de Kalmthoutse Heide gereden. Bij Grenszicht werd dus weer koffie gedronken. Zij waren ook met 10 leden en hebben 54 km afgelegd.

John is met 5 leden van Groep 3 naar Wildert gereden. Over Horendonk en Scham reden ze naar de Ellewaard om over de Heistraat naar Nieuwmoer te rijden. Daar werd nog een ommetje gemaakt over Scham (maar nu de Nieuwmoerse). Een lusje over Darm en Zilverhoeksteenweg bracht ze over de Holleweg en het Vondertpad in de Wildert. Na de rust reden ze over de Huybergsebaan naar Essen-Hoek en over de Ouwerveldenweg en Nispen weer terug naar Roosendaal. Zij hebben 43 km afgelegd.

Groep 1

zaterdag 4 juli

 

 

Groep 2

zaterdag 4 juli

 

 

Groep 1

zondag 5 juli

 

 

Groep 2

zondag 5 juli

 

Groep 3

zondag 5 juli

 

LEKKE BANDENTROFEE:

Hier vind je de actuele tussenstand van onze lekke bandentrofee. Lekke banden tijdens het zomerseizoen gereden tijdens onze clubritten op zaterdag en zondag tellen mee voor dit klassement.

CLUBWEEKEND 2020:

Voor 2020 hadden we in eerste instantie een driedaagse naar Oudenaarde van 25 t/m 27 april georganiseerd. Vanwege het coronavirus moest deze datum geannuleerd worden.

Na overleg met het hotel hebben wij een nieuw weekend vastgelegd. Het is het weekend van zaterdag 5 t/m maandag 7 september 2020. (Dit weekend is het wel Roosendaalse kermis.) Mochten er nog leden zijn die alsnog mee willen die kunnen zich tot 12 juli opgeven. Leden die zich opgegeven hadden, maar in september niet mee kunnen krijgen het betaalde bedrag teruggestort.

Hotel Leopold in Oudenaarde bereiken we na 145 km in drie etappes. Rust zal er zijn in Niel en in Aalst. De rit kent geen kasseien en is redelijk vlak. Vertrek om 9 uur en aankomst rond 16:30 uur. We eten de eerste avond in een nabijgelegen restaurant. 'n Wandelingetje met misschien onderweg wat leuke cafeetjes staat daarna vast op het programma.

De tweede dag maken we ons lunchpakket en rijden we NIET de bekende heuvels in de omgeving. (In 1997 zaten we in jeugdherberg t Schipke in Geraardsbergen met 5 man op de kamer en kwamen sommige heuvels die dag te vroeg. Gezien de leeftijd van de leden zouden ze nu te laat komen...) We gaan op de fiets naar de wielerbaan in Roubaix. Een rit van in totaal 95 km die dag. Geheel vlak en ook nu weer zonder kasseien. Een rondje op de wielerbaan van Roubaix rijden is toegestaan. Bij een klein wielermuseum van Freddy de Meester in Oudenaarde sluiten we deze rit af.

De terugweg op maandag zal 140 km lang worden met 2 rusten, in Berlare en in Antwerpen.
 

Voor leden die in eerste instantie niet meekonden is het nu tot 12 juli mogelijk om zich alsnog voor het clubweekend in te schrijven.

 

 

Voor dit clubweekend hebben zich aangemeld:

 

     
 • Cees Mathijssen
 • Toon van den Broek
 • Toine van Oers
 • Alfons Govers
 • Toon Jansen
 • Arnold v.d. Maat
 • Theo Jukes
 • Jos Oostvogels
 • Willem Edam
 • Robert Buyle
 • John van Houten
 • Ad Lambregts
 • Sjaak van Holten
 • Henk Kuipers
 • Ilse Mathijssen
 • Jrgen Mathijssen
 • Rian Luyckx
 • Eric Langelaan
 • Jacques van Benthem
 • Christ Schepers
 • Jan Mulders
 • Jan Bakker
 • Rini van Geel
 • Wim Mouws
 • Jos Vos
 • Jos Dierks
 • Adrien Lambregts
 • Henk Verschuren
 • Wim Schot
 • Frans Sep
 • Cees van Sluijs
 • Wiljan der Kinderen
 • Hans de Vogt
 • Ad van Haperen
 

DE KOMENDE WEEK:

 

 • Huisregels Huis ten Halve.
  We gaan binnen langs de ingang aan het parkeerterrein.
  Bij binnenkomst verplicht handen ontsmetten.
  Melden in de grote zaal.
  Vertrek waarschijnlijk langs de zijdeur; dit wordt aangegeven.
  Houd altijd 1,5 meter afstand.
  Consumpties zelf afhalen aan de bar.
  Blijf niet staan, maar ga zitten.
  Tafels en stoelen laten staan (zijn zo weggezet dat er altijd 1,5 meter afstand is)
  Na toiletgebruik verplicht handen wassen.
  Hou je verder aan de algehele regels van het RIVM.
   

 • Elke woensdag vertrekken er twee groepen om 09:00 uur bij Huis ten Halve voor een wegrit. Groep 1 gaat weer proberen om koffie te drinken in Waarde. Vorige woensdag regende het zo, dat dat toen niet gelukt is. De afstand die zij willen rijden is ongeveer 120 km. Groep 2 wil het doen in 80 km en kijken wel bij de start hoe de wind waait.

 

Datum Activiteit Toerleider Afstand Vertrektijd
         
ZA 11-07 Rondje Tholen Eiland T. Jansen 125 km 8:30 uur
ZA 11-07 Clubrit groep 2 In onderling overleg 60 80 km 8:30 uur
ZO 12-07 Clubrit Ulvenhout C. Mathijssen 65 km 8:30 uur
ZO 12-07 Clubrit groep 2 In onderling overleg 50 60 km 8:30 uur

Gefeliciteerd:

Kees Baaten 8 juli 72 jaar
Ad de Beukelaer 10 juli 62 jaar
Ad van Haperen 10 juli 57 jaar
Jan Bakker 11 juli 76 jaar
     
     
     
     
     
   

 

Het ZOMERprogramma is HIER op onze site te vinden.