DE afgelopen WEEK:

Zaterdag 22 juni was er volop zon en een temperatuur van 16 tot 22 graden. Er stond weer een lange rit op het programma: de clubrit rond het Veerse Meer van Chris Sonke. Deze keer was er niets wat roet in het eten gooide en kon de rit gewoon door gaan. 9 Man en Adrien vertrokken voor de 185 km met Alfons, Eric, Chris en Cees M. op kop. Over Nispen, de Brembos en de Wouwse Hil reden ze langs camping Zoomvliet naar de Heimolen. Achter Mattemburg langs kwamen ze bij de Oude Rijksweg en na de brug reden ze langs de kassen en over het erf van boer Van Iwaarden. Dat lag er deze keer redelijk netjes bij. Achter Krabbendijke langs volgden ze buitendijks de Oosterschelde tot het eind. Raar dat het laatste stuk tot Yerseke afgesloten blijft voor fietsers en wandelaars. Met de wind nog steeds heerlijk in de rug was het deze keer een makkie om over de Pont de la Poste te rijden. Met wind tegen kan dit een behoorlijk lastig stuk zijn! Achter Kapelle en Kattendijke langs werd het Goese Meer en Wilhelminadorp opgezocht. Bij de sluizen tussen het Veerse Meer en de Oosterschelde werd de noordelijke kant gekozen, zodat ze in Kortgene koffie konden drinken na 70 km. De boorden van het Veerse Meer werden daarna verder gevolgd langs Kamperland, over de Veerse Dam en door Veere. Langs vliegveld Midden-Zeeland en de Piet werd het Veerse Meer nu aan de zuidkant gevolgd tot Wemeldinge. Langs het Kanaal door Zuid-Beveland reden ze daarna richting Westerschelde en binnendijks door de nieuwbouwwijk van Kruiningen naar Waarde, waar de tweede rust was bij 't Spulleke. Alfons was 's morgens al op de fiets naar Roosendaal gekomen en reed daarom meteen door naar huis. De overige 9 reden na de koffie over Rilland en de Bathse brug naar Woensdrecht, want het was kermis in Ossendrecht. Langs het vliegveld reden ze naar Huijbergen, om over de Ouwerveldenweg en Nispen weer terug in Roosendaal aan te komen met  187 km op de teller.

Groep 2 reed met 17 man naar Toontje Schoen, bij Chaam. Over Horendonk en Scham reden ze naar Achtmaal en door de Grote Heistraat naar Wernhout. Via Zundert en de Oekelsestraat gingen ze bij Hazeldonk de snelweg over om langs Meersel-Dreef en de Chaamseweg bij de rust aan te komen. Daar hadden ze 45 km op de teller en konden ze op het terras heerlijk genieten van het zomerse weer. Over Strijbeek reden ze daarna richting Ulvenhout en onder de Galderse Meren langs naar Klein-Zundert. Over Schijf en Jagersrust reden naar Nispen waar deze keer na 82 km het eind van de rit gepland was. Huis ten Halve was namelijk gesloten omdat Arjan, de zoon van Jan Buijk, deze dag trouwde. Kees Ruyten wist wederom zijn weggetjes te vinden. Knap gedaan en een heel mooie rit.

Ook stond Geertje Lazeroms om half negen aan het vertrek. Het gaat bijzonder goed met Geert. John besloot om met Geert een eigen rondje van ca. 60 km te rijden. Nog eventjes rustig aan voor Geert. John was iets eerder bij Tivoli in Nispen, maar bleef wel op groep 2 wachten.

Zondag reed Wim Schot zijn clubrit Schots en Scheef. Het was warmer dan de dag ervoor;18-25 graden en weinig wind. Over de Langendijksestraat reden ze langs de molen van Rucphen naar Bosschenhoofd, om daar meteen linksaf naar Zegge te rijden. Door de Spijperstraat en de Galgestraat passeerden ze het voormalige wielerbaantje van Oudenbosch om door de Slikstraat naar Hoeven te rijden. Over de Heul en de Palingstraat kwamen ze in de Hoevense Beemden. Door de Eerste Molenweg ging het naar de Lamgatsebrug en zo door naar Zevenbergen. Daar reden ze over de Zevenbergseweg naar Etten-Leur, maar ook hier kwamen ze niet echt, want over de Elshoutweg werd ook deze plaats keurig ontweken. Langs het Liesbos en de Moerdijkse Postbaan reden ze daarna door de Muizenstraat en de Vorenseindseweg naar Schijf. Over de Zoeksedijk en de Achtmaalsebaan kwamen ze weer terug in Roosendaal met bijna 72 km op de tellers. Zij waren met 19 personen.

Groep 2 reed deze keer ook over de Langendijksestraat en de molen van Rucphen weg. Zij reden tegen de klok in om Rucphen heen en zo over de Pauwenstraat en de Turfstraat naar de Muizenstraat. Bij de Klappenberg reden ze over het Schuttevaartjaagpad in zuidelijke richting tot aan Klein-Zundert en Zundert. Over de Achtmaalseweg reden ze naar Achtmaal. Ze hebben bij de Toekomst genoten van de Bastognekoeken. Over de Nieuwmoerseweg, de Bosweg en de Postbaan reden ze langs Steenpaal en Essen weer terug naar Huis ten Halve. Zij hebben 11 man sterk onder leiding van Kees Ruyten 58 km gereden.

John reed zijn eigen rondje naar Wildert. Willy was er ook bij met zijn nieuwe Focus. Zij reden met 8 leden en hebben 44 km afgelegd. Leo was al aan de koffie toen de groep binnen kwam in Wildert.
Bij Huis ten Halve werd er nog op de verjaardag van Christ Couwenbergs geproost. Christ nog vele jaren.

Ook dit weekend was onze grootste vijand de eikenprocessierups. Velen hadden last van de jeuk.

 

groep 1 22 juni

groep 2 22 juni

 

Koffie bij Toontje Schoen

 

groep 1 23 juni

 

groep 2 23 juni

 

 

LEKKE BANDENKLASSEMENT

Hier ziet u wie er een lekke band heeft gereden in het zomerseizoen en hoe vaak.
Voor degene met de meeste lekke banden staat er op het einde van het seizoen een "trofee" klaar!

STRAVA:

Strava is een programma (of eigenlijk een app) voor smartphones. De app stelt wielrenners en hardlopers in staat om op de fiets of hardlopend afgelegde afstanden en routes vast te leggen en deze prestaties te vergelijken met andere hardlopers en fietsers.

Hoe werkt het:

Je meldt je aan op de website www.strava.com of je downloadt de app op je telefoon.

Aan het begin van je rit start je de app door te drukken op “Start registratie” en wanneer je gefinisht bent, druk je op “Voltooien”. Tijdens het rijden zie je in beeld de door jou afgelegde afstand, tijd en ook de gemiddelde snelheid. Nadat je de rit beëindigd hebt worden de gegevens doorgestuurd naar de website van Strava. Dit kan ook langere tijd nadien nog gebeuren. Wanneer je tijdelijk geen internet hebt, kun je de rit bewaren op je telefoon en versturen op een moment dat het je beter uitkomt. Je hoeft dus geen internetverbinding te hebben, wanneer je tijdens de rit Strava gebruikt.

Een twintigtal AKN-leden heeft zich ondertussen aangemeld bij Strava. Eric Langelaan heeft voor AKN een Club aangemaakt. Als je bij Clubs zoekt naar Audax kun je je daar aanmelden. Eric zorgt dan dat je in het Audax-klassement bij Strava opgenomen wordt.

Leuk om te zien wat andere leden fietsen!

DE KOMENDE WEEK:

Datum Activiteit Toerleider Afstand Vertrektijd

ZA 29-06

Clubrit Hoekse Waard

C. Mathijssen

165 km

08:00 uur

ZA 29-06 Clubrit groep 2 In onderling overleg 80 km 08:30 uur

ZO 30-06

Vervanging Bentbergtoer

C. Mathijssen

68 km

08:30 uur

ZO 30-06 Clubrit groep 2 In onderling overleg 50 á 60 km 08:30 uur

 

Gefeliciteerd:

Louis Mouws 24 juni 82 jaar
Cees Mathijssen 27 juni 67 jaar
Rini van Geel 30 juni 59 jaar
     
     
     
     
     
     
     

 
 

Het Zomerprogramma is HIER op onze site te vinden.