DE afgelopen WEEK:

Zaterdagochtend 16 februari leek het of het zomerseizoen begonnen was. Bij een stralend zonnetje en weliswaar nog zeer frisse temperaturen was er een erg grote opkomst en reden groep 1 en groep 2 apart. Groep 1 reed met Cees en Toon op kop 21 man sterk een bijna 70 km lange rit over Nispen, de Brembosch, Wouwse Hil, Wouwse Tol, Heimolen, Mattemburg en Non Plus Ultra naar de Kreekraksluizen. Daar werd even gestopt voor een plaspauze en kon met zon en windje in de rug langs het kanaal richting Bergen op Zoom de tocht vervolgd worden. Na het kanaal bleek de weg naar de Kop van 't Hoofd prachtig nieuw geasfalteerd te zijn; geen overbodige luxe! Langs de Binnenschelde reed de groep weer terug naar de Antwerpsestraatweg. Velen dachten dat ze daar weer linksaf naar Heimolen zouden afslaan, maar de route ging verder naar Hoogerheide. Langs de Verlengde Duinstraat en de Kooiweg reden ze naar Huijbergen en zo door richting Nispen. Op de Ouwerveldenweg reed Arnold v.d. Maat lek, iets wat hij zelf repareerde: logisch gezien zijn kennis van zaken! Omdat dit echt een rit van het zomerseizoen leek kwam meteen wel de vraag op of dit dan meteen de eerste lekke band van het zomerseizoen was?
Tonnie vertrok met groep 2 met in totaal 12 leden richting Putte. Via Nispen en het betonbaantje van de Hollandse Dreef reden ze naar Essen-Hoek. Langs de Schoelieberg door naar Huijbergen om via Ossendrecht naar Putte te rijden om koffie te drinken bij Taverne Grenszicht. Na de pauze richting de spoorlijn Kalmthout-Essen. Bij station Kalmthout maakte Kees Baaten nog een flinke val. Hij kwam vanwege het feit dat hij moest uitwijken voor fietsers met zijn voorwiel in de berm en ging onderuit. Daarbij viel hij vol met zijn aangezicht op de grond. Het resultaat was: 20 hechtingen onder zijn linker oogkas en een geschaafde neus en linkerwang. Zijn hele lichaam was beurs. De hechtingen werden in het ziekenhuis van Kalmthout aangebracht. Ook helm, fiets en kleding waren beschadigd. Tonnie en John van Turnhout hebben de fiets van Kees mee naar Huis ten Halve gebracht. In totaal hebben ze 49 km gereden.

Zondag 17 februari was het zonnetje was er al vroeg. Het was bij vertrek nog maar 5 graden, maar het beloofde 17 graden te worden. Ruim 40 (precies 42 leden actief) leden stonden gereed om rond 9.00 uur te vertrekken.
15 Leden gingen met Cees Mathijssen naar het Drukkerijmuseum in Etten–Leur. Dit jaar was het thema "Tom Poes en zijn trawanten" van stripauteur Marten Toonder. Cees had voor heerlijke koffie en uiteraard tompoezen gezorgd. Ina van Krimpen was ook op eigen gelegenheid naar het museum gekomen. Voor onze stripfanaten was het een heerlijke ochtend. John bijvoorbeeld heeft genoten. Of hij nog posters aan Cees heeft ontfutseld weten we niet, maar waarschijnlijk wel. De afstand was 20 km naar Etten en daarna 20 km terug. Totaal werd dus 40 km afgelegd. Cees bedankt, het was schitterend.
De andere leden vertrokken gezamenlijk richting Nispen. Deze grote groep werd fietsendeweg opgedeeld in groep 1 onder initiatief van de Maestro himself, Arnold van der Maat. Zij reden met een stevig tempo groep 2 voorbij en werden dus groep 1. Zij reden via Kalmthout naar Putte om via Heimolen terug naar Huis ten Halve te gaan. Wieger reed nog een lekke band. In totaal hebben zij met 13 leden 58 km afgelegd.
Groep 2 ging onder leiding van Henk in een rustig tempo naar Wouwse Plantage. Langs Stay-Okay, waar het al druk was voor een daar regelmatig terugkerend loopactiviteit, en verder via Huijbergen richting Essen-Hoek. Net na Huijbergen reed op gelijke hoogte van de groep van Henk een tegemoetkomende fietser pardoes tegen een boom. Hij was door een zonk in de weg de macht over zijn stuur kwijt, had zijn handen niet aan de remmen en daardoor te laat om te corrigeren. Hij was wel alleen op zijn racefiets, klaagde over zijn schouder, was behoorlijk in de war en lijkbleek van de schrik en pijn. Rian Luyckx heeft eerste hulp geboden en het thuisfront gebeld. Die kwamen hem ophalen uit Ossendrecht. Daarna heeft de groep nog koffie gedronken Hoek-City in Essen-Hoek, een nieuw koffieadres, dat om 10 uur al open is. Bij terugkeer in Roosendaal was er totaal 40 km afgelegd met 12 leden. Willy was op eigen gelegenheid naar Hoek-City gereden om een bakje te doen.
Bij Huis ten Halve stond de wintertraktatie gereed. Snert met bruin of wit brood.
Even later meldde zich ook Kees Baaten, inclusief zijn hechtingen.
Met de visiteurs erbij, Leo, Wim, Ad en Jan waren er in totaal 46 leden actief.

CLUBWEEKEND 2019

Ook dit jaar is er weer een mooie bestemming gevonden voor ons driedaags clubweekend van vrijdag 26 t/m zondag 28 april.

Wieger en Wim hebben voor het clubweekend een hotel gevonden in Delden in Salland. Hotel-Restaurant Het Wapen van Delden heeft o.a. een zwembad, bowlingbaan en ook een bar.

Samen met tfc De Twinckeltrappers worden voor die 3 dagen routes uitgezet.

 • We gaan op vrijdag met de auto naar Delden en na de lunch rijden we een tocht van 70 km.

 • De tweede dag rijden we een tocht van 125 km, waarbij halverwege nog een uitje wordt gepland.

 • De derde dag beginnen we met een tocht van 60 km, gevolgd door een lunch, waarna we weer met de auto terug naar Roosendaal rijden.

De kosten bedragen € 160,- en een toeslag van € 40,- voor een eenpersoonskamer. Je bent pas ingeschreven voor het clubweekend als je € 160,- betaald hebt op de bankrekening van AKN.
Wil je een eenpersoonskamer dan moet je dit opgeven bij Wieger. Als er een kamer voor je beschikbaar is dan hoor je dit later van Wieger en kun je € 200,- overmaken op de rekening van AKN.

 

Klik op de foto voor de website van Hotel-Restaurant Het Wapen van Delden

Voor het clubweekend hebben zich al opgegeven:
 • Theo Jukes
 • Alfons Govers
 • Toon van de Broek
 • Wim Hoogendam
 • Toon Jansen
 • Rian Luyckx
 • Josse Zentveld
 • Christ Schepers
 • Arnold van der Maat
 • Robert Buyle
 • Henk Verschuren
 • Jan Mulders
 • Wim Mouws
 • Wieger Broodwinner
 • Rob Smits
 • Jan Bakker
 • Frans Peeters
 • Thijs de Baat
 

DE VELDRITKALENDER:

Als service voor onze veldritliefhebbers publiceren we hier een overzicht van de veldritten in de omgeving: (Met dank aan Grensloos Toeren)
 
Datum Plaats Locatie Tijd Afstand Organisatie
24-feb-19 Schilde kantine KSK 's Gravenwezel, Rozenhoek 08.00-10.30 20/35/45 TWWC Blijf jong Schilde vzw
24-feb-19 Wildert voetbalplein KSV Wildert, Steenovenstraat 163 08.00-10.30 28/35/45 WTC ‘t Pedalleke VZW

 

DE KOMENDE WEEK:

 • Woensdag vertrekken  we om 13.15 uur vanuit het Ossekopke. Voor degenen die niet het bos in willen is er ook een ritje op de weg. De veldrijders vertrekken elke woensdag om 10:00 uur bij Huis ten Halve.

 • Komende week staat de laatste activiteit van dit winterseizoen op het programma:

DATUM VERTREKTIJD AFSTAND SOORT TOCHT
ZA 23-02-2019 10:00 UUR 50-70 KM Fietstocht
ZO 24-02-2019 09:00 UUR   Voorjaarsvergadering

Gefeliciteerd:

Jos Vermunt 19 februari 67 jaar
     
     
     
     
     
     
     

 
 

Het Zomerprogramma is HIER op onze site te vinden.