DE afgelopen WEEK:

Zaterdag 13 april was het koud en stond er een aardige noordoostenwind.
Groep 2 reed 17 man sterk met Toon v.d. Broek naar Martens in Meersel-Dreef. Op kop werd hij geassisteerd door Jan Mulders, Kees Goorden en Toine Martens. Over de Kerkweg en de Turfvaartsestraat kwamen ze in Horendonk. Over de Lange Schouw reden ze eerst naar Achtmaal. Over de Grote Heistraat kwamen ze in Wernhout, waar ze de Mereltjesstraat en de Maalbergenstraat  namen om over de Maxburgdreef in Meer uit te komen. Door de Bergenstraat en Heerle kwamen ze in Meerle. Daarna werd de Mark opgezocht om zo na 50 km bij de koffie te komen. Over Hazeldonk reden ze na de koffie door de Oekelsestraat en Stuivezand naar de Raambergweg. Door de Prof. V.d. Hoevenstraat, waar Jan Mulders lek reed, kwamen ze bij de Rucphenseweg. Langs Schijf en de Achtmaalsebaan werd bijna 80 km vol gemaakt.

Groep 1 reed met Toon Jansen 10 man sterk een clubrit richting Tilburg. Zij reden weg over de Langendijksestraat naar de Zwaantjesdreef. Langs de A58 werd vliegveld Seppe gepasseerd. Door de Oude Bredase Postbaan en de Heul kwamen ze in Hoeven. Door de Hoevense Beemden reden ze naar Etten-Leur, waar ze via de Verloren Hoek en de Brielsedreef bij de A16 kwamen die werd overgestoken naar Wagenberg. Langs Den Hout kwamen ze in Oosterhout, waar het even zoeken was hoe ze het Wilhelminakanaal over konden steken, want de wegomleiding was niet echt duidelijk. Over Dorst en Molenschot werd een rondje gemaakt door de Schoolstraat om om door de Broekstraat bij de rust te komen. Bij de Vijf Eiken werd 50 minuten gepauzeerd. Daarna reden ze langs de Rijksweg tot Heikant om daar terug te draaien over de Hultenseweg en de Bavelseweg naar Bavel. Over Ulvenhout werd daarna Breda aan de zuidelijke kant gerond. Langs Lies reden ze over de Sprundelsebaan en de Zundertseweg naar de Panhoefweg. Door de Prof. V.d. Hoevenstraat kwamen ze bij de Rucphenseweg. Langs Schijf en de Schijfse Vaartkant kwamen ze in Rucphen en over de Gebrande Hoefstraat en de Laagveldsestraat werd bijna 135 km vol gemaakt. Weer 5 km die Theo in de loop van het jaar nog goed moet maken dus!

Zondag 14 april was het nog iets kouder dan de dag ervoor; maar net boven het vriespunt en een wind die ook net iets krachtiger uit noordoostelijke richting blies. Een echte winterrit dus. De meeste leden hadden zich er goed op gekleed met meerdere lagen kleding onder hun winterjack, lange broek, overschoenen, winterhandschoenen en hie en daar een wintermuts of -pet.
Groep 3 telde veel leden die zo snel mogelijk de warmte en de koffie van de Wildert op wilden zoeken. Ook Parijs-Roubaixrijders Cees en zoon Jörgen namen bij groep 3 een rustdag om nog eens heerlijk hun belevenissen van de dag ervoor op te kunnen halen. Ilse en Jos Vos hadden die zaterdag de taak van de bevoorrading en verzorging op zich genomen. Totaal 13 leden zijn naar Wildert gereden. In Wildert waren Rini van der Westen en Willy reeds aanwezig. Totaal 40 km afgelegd.

Groep 2 reed een ritje naar Loenhout met Tonnie. Ze waren met 12 man. Over de Oude Turfvaartsestraat en de Heijbeeksestraat reden ze over Steenpaal, de Vaarstraat en de Blikstraat naar Nieuwmoer. Door de Maatjes en de Begijnemoerweg kwamen ze op de Polderstraat richting Braken. Op de Wuustwezelseweg werd nog even een zijstraatje genomen om door de Neervenweg bij de rust te komen. Om half 11 vertrokken ze over de Dijkweg, Berkendreef, Steenpaalweg en Groenestraat naar Achtmaal. Over de Hoekvensedreef kwamen ze in Schijf, waarna ze over de Achtmaalsebaan terug naar Roosendaal reden. Zij reden in totaal 54 km.

Groep 1 reed met Toon Jansen een rondje Etten-Leur van 70 km. Op kop wisselden Toon, Toine, Eric en Alfons, gevolgd door nog 9 leden. Ze vertrokken richting Nispen. Op de Visdonkseweg kwamen ze groep 3 tegen. Over de Achtmaalsebaan en de Hoekvensedreef kwamen ze in Schijf. Bij de oversteek van de Zundertseweg wilden Toine en Alfons rechtdoor, net als bij de regelmatigheidsrit van de week ervoor. Pierre had dan ook de grootste lol toen de rest van de groep linksaf naar Rucphen ging. Langs de sporthal en het nieuwe gemeentehuis reden ze naar St. Willebrord. Daar werd een leuk doorsteekje gemaakt langs het Jasperheide Voetpad. Over de Sprundelsebaan reden ze tot voorbij de Ikea om daar over te steken en zo terug te draaien over de Leursebaan richting Prinsenbeek. Door de Deurnestraat en de Donkerstraat te nemen lieten ze Prinsenbeek links liggen en kwamen ze in Leur. Om de leden alvast warm te maken voor de Molentocht van Alfons volgende week reed Toon langs de Leurse Molen, de Hoevense Molen en de Rucphense Molen. Bij het nieuwe fietspad over het viaduct bij Bosschenhoofd reed ondertussen Pierre lek. "God straft onmiddellijk", vond Jan Bakker en Alfons voegde daaraan toe: "in ieder geval binnen een paar uur". Pierre verwisselde deze keer zijn band zelf, want Wim was er niet bij deze dag. Bij Huis ten Halve was het lekker druk toen ze aankwamen, want groep 2 en 3 zaten al binnen. Voor de jarige Leo Notenboom was al gezongen, maar de stemmen konden toch nog geoefend worden tijdens het Lang-zal-ie-leven voor Jos Oostvogels. Van harte gefeliciteerd mannen!

groep 1 zaterdag 13 april

groep 2 zaterdag 13 april

groep 1 zondag 14 april

groep 2 zondag 14 april

   

De k(ass)eien

Ter info voor de toerleiders:

Café Non Plus Ultra was in de wintermaanden i.v.m. feesten, festiviteiten en andere activiteiten gesloten op de zaterdagmorgen.
Vanaf zaterdag 27 april is het café op zaterdagmorgen weer open en alle fietsers zijn van harte welkom.

LEKKE BANDENKLASSEMENT

Hier ziet u wie er een lekke band heeft gereden in het zomerseizoen en hoe vaak.
Voor degene met de meeste lekke banden staat er op het einde van het seizoen een "trofee" klaar!

CLUBWEEKEND 2019

Ook dit jaar is er weer een mooie bestemming gevonden voor ons driedaags clubweekend van vrijdag 26 t/m zondag 28 april.

Wieger en Wim hebben voor het clubweekend een hotel gevonden in Delden in Salland.
Hotel-Restaurant Het Wapen van Delden heeft o.a. een zwembad, bowlingbaan en ook een bar.

Samen met tfc De Twinckeltrappers worden voor die 3 dagen routes uitgezet.

 • We gaan op vrijdag met de auto naar Delden en na de lunch rijden we een tocht van 70 km.

 • De tweede dag rijden we een tocht van 125 km, waarbij halverwege nog een uitje wordt gepland.

 • De derde dag beginnen we met een tocht van 60 km, gevolgd door een lunch, waarna we weer met de auto terug naar Roosendaal rijden.

De kosten bedragen € 160,- en een toeslag van € 40,- voor een eenpersoonskamer. Je bent pas ingeschreven voor het clubweekend als je € 160,- betaald hebt op de bankrekening van AKN.
Wil je een eenpersoonskamer dan moet je dit opgeven bij Wieger. Als er een kamer voor je beschikbaar is dan hoor je dit later van Wieger en kun je € 200,- overmaken op de rekening van AKN.

Voor het clubweekend hebben zich al opgegeven:

Klik op de foto voor de website van Hotel-Restaurant Het Wapen van Delden

 

 • Theo Jukes
 • Alfons Govers
 • Toon van de Broek
 • Wim Hoogendam
 • Toon Jansen
 • Rian Luyckx
 • Josse Zentveld
 • Christ Schepers
 • Arnold van der Maat
 • Robert Buyle
 • Henk Verschuren
 • Jan Mulders
 • Wim Mouws
 • Wieger Broodwinner
 • Rob Smits
 • Jan Bakker
 • Frans Peeters
 • Thijs de Baat
 • Willem Edam
 

DE KOMENDE WEEK:

Datum

 

Activiteit

Toerleider

Afstand

Vertrektijd

ZA 20-04

Clubrit Molentocht

 

A. Govers

120 km

8:00 uur

ZA 20-04 Clubrit groep 2

 

In onderling overleg 80 km 8:30 uur

MA 22-04

Clubrit Paaseierentocht

 

C. Mathijssen

65 km

8:30 uur

MA 22-04 Clubrit groep 2

 

In onderling overleg 50 á 60 km 8:30 uur

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gefeliciteerd:

Frans Peeters 16 april 78 jaar
Kees Ruyten 18 april 67 jaar
Mathieu Sebregts 19 april 62 jaar
Will Creemers 20 april 68 jaar
Rob Smits 21 april 73 jaar
     
     
     
     
     

 
 

Het Zomerprogramma is HIER op onze site te vinden.