DE afgelopen WEEK:

Zaterdag 17 juni werd de Koos Moerenhout gereden. Daar deden deze keer 15 AKN-ers aan mee. Reden om voor de leden die daar niet aan mee deden een thuisblijversrit voor groep 1-2 te organiseren. Wim Schot was de toerleider van dienst en mocht met 22 leden en een Bidon-er, Willem van Nijnatten, op stap. Henny, Alfons, Wim en Kees deden het kopwerk en zo ging het richting Zeeland. Er stond een aardig zuidwestenwindje tegen, maar voorin ging het goed. Achterin had Jos zijn dag niet en ook Willy vond het tempo wat te hoog liggen. Die haakte af in Wouwse Plantage en nam de kortste weg naar de koffiepauze bij De Hoop in St. Annaland. Jos hield vol, maar kwam na de bocht op de Oesterdam, waar de wind vrij spel had, toch in de problemen. Het tempo werd aangepast, maar buitendijks richting St. Maartensdijk moest er weer gestopt worden. Jos had erg veel last van zijn nek en besloten werd dat Kees met hem de kortste weg naar de rust zou nemen. De groep kwam door een wegomleiding nog even op een dwaalspoor, maar uiteindelijk werd buitendijks toch St. Annaland gevonden. Na de koffie bij het vrouwke reed Jos met Kees en Willy de kortste weg terug naar Roosendaal. Wim maakte met de groep een slingertje onder de brug bij Nieuw-Vossemeer om langs het kanaal richting Tholen te rijden. Daar werd op de brug Jos weer ingehaald. Tonnie sloot daar aan bij hen. De overige 19 reden over de Hemelweg naar de Schansbaan, waar na een pillenpauze Ala (die dacht ook even een plaspauze te nemen) wat achterop raakte. Maar omdat voorin alleen Willem gemeld was werd er niet gewacht op hem. Om de grote groepen deelnemers aan de Koos Moerenhout die nu tegemoet kwamen te ontwijken reed de groep de Bergsebaan helemaal af en over de Ruytershoveweg naar de Westelaarsestraat. Daar werd Ala, die de kortste weg naar Roosendaal had opgezocht, weer ingehaald en excuses gemaakt. Door de Tolberg reden ze tenslotte naar Huis ten Halve, waar uiteindelijk nog met zijn zevenen nagekaart kon worden over deze 105 km lange rit.

Zondag 17 juni is groep 1 met 21 man vertrokken voor een ritje Ossendrecht. De rit van Gerard Net niet naar Waarde was namelijk verzet naar 5 augustus. Er stond best wat wind, maar dat was voor toerleider Toon natuurlijk geen probleem. Dat er ook geen regen viel was ook mooi meegenomen. In Essen reed hij via de Beliestraat binnendoor naar het college, waar nog een rondje over het terrein werd gemaakt. Daarna reden ze over het fietspadje naar de Waterleiding en over de Kalmthoutse Heide naar Kalmthout. Langs het spoor reden ze vervolgens tot Heide, om daarna naar Putte te rijden. Daar werd de grens overgestoken om via Oud Broek naar Berendrecht te rijden. Bij het Ravenhof had Robert zelfs nog even tijd om een foto te maken. In Berendrecht werd het Schelde-Rijnkanaal gevolgd tot de brug bij Zandvliet en daar reden ze weer rechtsaf om over de Langeweg richting Ossendrecht te rijden. Via de Nieuwe Weg werd het klimmetje bij de Leemberg in omgekeerde richting genomen van de week ervoor. Over de Putseweg en Huijbergen ging het uiteindelijk over de Ouwerveldenweg en Nispen weer terug naar Roosendaal. Met 66 km op de teller eindigde deze clubrit Net niet naar Ossendrecht bij Huis ten Halve.

Groep 3 en 2 zijn met John naar de Wildert gereden met in totaal 11 man. Zij reden over Steenpaal naar de Lange Schouw en kwamen over de Ellewaardweg en Scham over de Blikstraat bij Nieuwmoer. Over de Mertensdreef kwamen ze in de Wildert, waar bij ons reserve-clublokaal koffie werd gedronken. Over de Kalmthoutsesteenweg en de Donkweg kwamen ze op de Oude Baan uit en reden ze over Essen weer terug naar Roosendaal. Ze hadden er toen 37 km opzitten.

Thuisblijversrit zaterdag 16 juni

Groep 1 zondag 17 juni

Groep 2 en 3 zondag 17 juni

 

HET LEKKE BANDENKLASSEMENT

Elk zomerseizoen houden we bij wie er lek rijdt. Degene met de meeste lekke banden "wint" de lekke bandentrofee. De stand is op dit moment:

CLUBUITSTAP WESTFRIESE OMRINGDIJK NOORD-HOLLAND

Zaterdag 7 juli staat de vierde clubuitstap op het programma.

Deze keer een clubuitstap speciaal voor groep 2.

(al zijn natuurlijk ook de vaste groep 1 rijders van harte welkom)

De rit wordt georganiseerd door Willem Edam. Die is afkomstig uit Berkhout bij Hoorn in Noord-Holland. De startplaats is zodanig gekozen dat het aan de route ligt, vlak bij de snelweg (Amsterdam Hoorn) en gratis. We starten vanaf het parkeerterrein dat bij Pannenkoekenhuis Ootje Konkel hoort. Adres: IJselmeerdijk 16-A, Scharwoude. De route kan zowel linksom als rechtsom worden gereden, afhankelijk van de wind. De afstand is ca 128 km.

In het oogspringende bezienswaardigheden zijn de oude stadjes aan de dijk (Hoorn, Enkhuizen, Medemblik, Schagen, Alkmaar) en de verre horizonten die je ziet als je bovenop de Omringdijk rijdt.

In overleg is gekozen voor n stop in Kolhorn. We rijden volgens het groep 2 tempo.

Van harte aanbevolen voor alle AKN-ers.
 

 

De afspraken:

Natuurlijk ga ik mee naar de Westfriese Omringdijk in Noord-Holland op 7 juli!   

Naam: 

De volgende leden hebben zich al opgegeven:

DE KOMENDE WEEK:

Datum

Activiteit

Toerleider

Afstand

Vertrektijd

ZA 23-06 Clubrit Zeelandbrug C. Mathijssen 151 km 8:00 uur
ZA 23-06 Clubrit groep 2 In onderling overleg 80 km 8:30 uur
ZO 24-06 LADIES Toer I. Mathijsssen en B. Vos 70 km 8:30 uur
ZO 24-06 Clubrit groep 2 In onderling overleg 50 65 km 8:30 uur

Gefeliciteerd:

Jac. Embregts 20 juni 71 jaar
Bep Broodwinner 22 juni
Louis Mouws 24 juni 81 jaar
     
     
     
     
     
     
     

 

Het Zomerprogramma t/m 4 november is HIER op onze site te vinden.