DE afgelopen WEEK:

Zaterdagmorgen 12 oktober reed Cees Mathijssen met 12 leden zijn clubrit Vallende bladeren van 70 km. Over Nispen en de Julianaweg reden ze naar Wouwse Plantage, waar ze via de Schouwenbaan en het voetbalveld van Rimboe (en nog steeds RBC?) de Plantagebaan opzochten. Achter het vliegveld langs en langs Stay-Okay maakten ze langs De Heide een rondje over Vrederust, om daarna weer terug te komen bij de Moerstraatsebaan. Over de Schansweg reden ze langs Fort de Roovere over de Ligneweg naar de molen van Halsteren. Door de Kannewielseweg en de Nieuw Beijmoerseweg reden ze naar de brug bij Tholen, om daar via Kijkuit en de Hemelweg terug de Randweg Oost over te steken. Door het Laag, Moerstraten en de Hellegatsestraat reden ze naar Kruisland, waarna ze via de Molenweg en de Biezenstraat bij het Boterstraatje kwamen. Daarna reden ze door de Tolberg terug naar ons clubhuis.

Groep 2 reed met Kees Ruyten naar Putte om koffie te drinken bij Grenszicht. Weg ging het over Essen en de Oude Baan naar de Velodreef om via de Huybergsebaan in de Wildert aan te komen. Vandaar reden ze naar Kalmthout om via het gemeentehuis en de Heikantstraat de Rodeweg en de villawijken van Kapellenbos op te zoeken. Over de Prins Albertlei kwamen ze bij het spoor om via de Vogelkerslaan en de Oude Galgenbaan naar de Grensstraat te rijden. Daar kwamen ze bij Grenszicht aan voor de koffie na 30 km. Na een half uurtje konden ze aan het tweede stuk beginnen en reden zij over de Putseweg en de Groene Papegaai naar Huijbergen. In Hoek reden ze over de Hollandse Dreef terug naar Nispen en Roosendaal, waar ze met 62 km op de tellers aankwamen. Zij waren met 13 leden.

De tweede verkenning van de veldrit werd deze keer met 5 leden gedaan. Of dat allemaal goed komt lijkt me nog wel even de vraag, want als je op Strava kijkt zie je dat ze onderweg foto's hebben genomen bij de Beekse Bergen.

Zondag 13 oktober stond voor Toon zijn ritje Kijkwel van 60 km op het programma. 17 Leden reden via de Vierhoevenstraat en de Antwerpseweg naar Essen, om daar langs de Grensstraat en de Hollands Diepstraat naar de Mariabaan te rijden. Via de Heidestraat kwamen ze bij de Brembosch, waar ze de Haiinksestraat namen naar het Boterstraatje. Via de Kruislandseweg, de Biezenstraat en de Wildenhoeksestraat reden ze naar Oud-Gastel. Door de Nieuwe Weg en de Industrieweg kwamen ze in Oudenbosch, waarna ze richting Bosschenhoofd reden. Door de Hogestraat en de Lagestraat (wie zou toch die namen verzonnen hebben) reden ze naar de Nattestraat om door de Pagnevaartweg bij de Bosschedijk te komen. Door de Oude Antwerpse Postbaan kwamen ze toch nog in Bosschenhoofd. Daarna werd de ventweg naast de snelweg gevolgd tot de afrit Zegge en reden ze door de Dijken weer terug naar Huis ten Halve. Ze hadden daar 59 km gereden.

Groep 2 deed met Tonnie een rondje Seppe.  14 Leden reden over de Achtmaalsebaan naar Schijf, om daar met een rondje via Hoeksestraat, Achtmaalsebaan en Zoeksedijk weer terug te keren. Door de Schijfsebaan en het Moervenstraatje kwamen ze in Sprundel, waar ze richting Hoeven gingen, om boven het Bosbad langs door de Slikstraat naar Bosschenhoofd te rijden. Daar werd koffie gedronken bij Seppe (bij Campie dus) en kon het opstijgend vliegverkeer van dichtbij gevolgd worden. Na de koffie reden ze door de Spijperstraat naar Kuivezand en via Oud-Gastel en de Wildenhoeksestraat naar Vroenhout. Door de Tolberg kwamen ze weer bij Huis ten Halve, met 57 km op de teller.

Groep 3 was met 9 man bij De Wildert op de koffie en reed zo 35 km.

In Hoogerheide hielden Ad en Alfons de eer van AKN hoog op de drukbezochte veldrit van de Grensrijders. Het bos lag er perfect bij en er was nauwelijks sprake van modder. In de route zat op het eind ook nog het oefencircuit van het Mollerlyceum, met een strook kasseien en stenen die deed denken aan een beklimming in rotsachtig gebied, waarbij je je voorwiel van steen naar steen moet tillen. Niet heel gemakkelijk.

Bij Huis ten Halve werd nog de verjaardag van Willy van Toren gevierd, die afgelopen 9 oktober 79 jaar werd. Van harte Willy!

Groep 1 12 oktober

 

Groep 2 12 oktober

 

Groep 1 13 oktober

 

Groep 2 13 oktober

 

Verkenning veldrit...

AANMELDEN VELDRIT:

Vergeet niet om (liefst deze week nog) even een berichtje aan Wim Hoogendam te sturen dat je wilt helpen bij de Veldrit op zondag 3 november.

Bel even naar 06-13108368 of stuur een E-mail naar voorzitterakn@ziggo.nl

LEKKE BANDENKLASSEMENT:

Hier ziet u wie er een lekke band heeft gereden in het zomerseizoen en hoe vaak.
Voor degene met de meeste lekke banden staat er op het einde van het seizoen een "trofee" klaar!

NK RUCPHEN:

Al een aantal jaren ben ik vrijwilliger bij de cyclocross in Rucphen.
Zoals je kunt lezen in onderstaande memo zijn wij nog op zoek naar vrijwilligers voor het NK
Misschien zijn er leden van Audax die het leuk zouden vinden om te helpen.
Je kunt dan contact opnemen met onderstaand telefoon nummer of E-mailadres.

Gr. Eric Langelaan.

Hoewel wij gelukkig kunnen zeggen dat we over veel vrijwilligers beschikken die ons willen helpen, hebben we bij de NK toch nog extra mensen nodig. Wij hebben dan ook aan de vrijwilligers, die aanwezig waren op de informatieavond, gevraagd om eens rond te kijken en op zoek te gaan naar mensen die ons ook willen helpen. Via deze nieuwsbrief doen we ook een beroep op u. Help ons op 11 en/of 12 januari 2020 of kijk eens om u heen of u iemand bereid vindt om ons te helpen.
Dan kunnen we er helemaal met zín allen voor iedereen een prachtig evenement van maken.
Bedankt alvast.
Als u wilt helpen of u hebt een nieuwe vrijwilliger, neem dan contact op met Marcel van den Bergh, administratief coŲrdinator internationale cross Rucphen : Tel. 0165-342577 Mobiel 06-55904522, E-mail marcelvdbergh@home.nl

DE KOMENDE WEEK:

Datum

Naam van de tocht

toerleider

Km

Tijd

Za 19-10

Clubrit De Laatste Loodjes

C. Mathijssen

55 km

09:00 uur

Za 19-10

Clubrit groep 2

In onderling overleg

50 Š 60 km

09:00 uur

Za 19-10

Derde verkenning veldrit

Bestuur

50 km

09:00 uur

Zo 20-10

Clubrit Rondje Kijkuit

T. Jansen

55 km

09:00 uur

Zo 20-10

Clubrit groep 2

In onderling overleg

50 Š 65 km

09:00 uur

DE VELDRITKALENDER:

Als service voor onze veldritliefhebbers publiceren we hier een overzicht van de veldritten in de omgeving: (Met dank aan Grensloos Toeren)

 
Datum Plaats Locatie Tijd Afstand Organisatie
20-okt-19 Kapellen KTA, pastoor Vandenhoudtstraat 8 08.00-10.30 15/28/43 WTC Kapellen
20-okt-19 Beerse kantine KFC Lentezon, Stadionlaan 1 08.00-10.30 15/25/35/45 Beerse Wielertoeristen
20-okt-19 Wouwse Plantage Dorpshuis De Spil, Plantagebaan 223 08.00-10.00 15/25/45 RTC Zomerlust
20-okt-19 Meerle Parochiezaal "Ons thuis" Gemeenteplein 07.30-10.30 29/37/48/58 vzw De Pieretrappers

Gefeliciteerd:

     
     
     
     
     
     
     

 

Het Zomerprogramma is HIER op onze site te vinden.