DE afgelopen WEEK:

Zaterdag 18 augustus vertrokken 13 kerels en een vrouw met groep 1 voor de langste en een van de mooiste tochten (volgens de voorzitter een klassieker) nl. de Deltatocht. Deze tocht ging via de Deltawerken, Volkerakdam, Brouwersdam, de Stormvloedkering (Neeltje Jans) en de Zandkreekdam. Het zonnetje scheen uitbundig en er stond nog weinig wind. Na de Volkerakdam ging het via Den Bommel en Stad aan ’t Haringvliet naar Middelharnis. Bij de passage van Stad aan ’t Haringvliet brak er een spaak in het achterwiel van Giel. (dat rijmt...) Na wat gesleutel en goede raad kon Giel de rit vervolgen, alleen moesten kasseiwegen worden vermeden. Dat is niet zo moeilijk, want die vind je bijna niet op Goeree Overflakkee en in Zeeland. Na Middelharnis reden ze via slingerende dijken en polderwegen naar Stellendam; de wind was al aardig in kracht toegenomen dus de rust was zeer welkom.
      

                    koffie bij de Deltatoer                                                                                        plaspauze

Na de koffie reden ze naar Havenhoofd en Ouddorp door de duinen richting Brouwersdam. Op de dam stond veel wind, maar door de beschutting was het goed fietsen. Circus Rens was hier ook neergestreken en de kamelen en andere runderen liepen te grazen of lagen te rusten. Alleen Arnold heeft nog olifanten gezien en dat is vreemd want van de club heeft niemand deze dieren kunnen ontdekken. Na deze dam reden ze via Ellemeet, Noordgouwe en Haamstede naar de stormvloedkering. Wederom veel wind en weinig beschutting dus dat werd stoempen. Bij het binnenrijden van Noord-Beveland ging het beter: ze hadden de wind lekker in de rug en konden in een hoog tempo naar Wissenkerke en Kortgene naar het laatste Deltawerk van deze rit de Zandkreekdam. Maar eerst moest er nog een lekke band van Jan Mulders gerepareerd worden in Kortgene. Verder door Wilhelminadorp over het nieuwe fietspad onderaan de Kattendijksedijk en de Monnikendijk door het fruitcentrum van Zeeland. De appel- en perenbomen droegen veel fruit en het zag er dan ook heerlijk uit. Op naar Waarde, naar fietscafé ‘t Spulleke van Sandra en Frank. Op het terras was het goed vertoeven: de koffie, appeltaart en de andere consumpties smaakten prima en waren bovendien nog goedkoop ook. Na de rust ging het weer op huis aan, met de wind in de rug was het heerlijk fietsen.

Om ongeveer 17:10 uur en met 205 km op de teller arriveerden ze weer bij Huis ten Halve. Met dank aan Wim en Arnold die met daad en raad hun fietsmaten hielpen bij pech onderweg en Toine, Toon, Eric en John voor hun voorrijden.

 

                                        koffie bij De Hoop

De leden die het deze dag bij een wat kortere afstand wilden houden reden met Kees Ruyten naar St. Annaland, waar bij De Hoop koffie gedronken werd. De 22 leden reden onder over Nispen naar de Brembosch en door de Westelaarsestraat naar de Wouwse Tol, parallel langs de A58 en over het viaduct naar de Heide om via de Schansweg en het Laageinde de Randweg Oost over te steken. Over de Erasmusweg en de Polderweg reden ze naar de Glymesweg, om langs de Zeedijk naar Nieuw-Vossemeer te rijden. Daar werd de brug overgestoken en over de Hollaereweg St. Annaland opgezocht. Willy had zijn eigen route naar De Hoop genomen en arriveerde korte tijd later. Na de koffie reden ze onder Oud-Vossemeer terug naar Tholen. Daar kwam Kees niet uit zijn trapper toen hij een auto voorrang moest geven en daarbij kwam hij wat ongelukkig terecht. Met een soort van krampaanvallen moest hij op de terugweg naar Roosendaal regelmatig de pijn verbijten. De terugweg verliep vanaf Kijkuit exact zoals de heenweg.

Zondag 19 augustus reed Cees Mathijssen met 20 leden voor het eerst zijn zomerrit. Op kop werd hij geassisteerd door Toon, Alfons en Jörgen en eigenlijk waren vooraf maar twee dingen duidelijk: Jörgen en Ilse moesten in de buurt van Bosschenhoofd afgeleverd worden en de rit moest 60 km worden. Beide zaken lukten wonderwel. Over Steenpaal ging het na Horendonk over de Vaarstraat en door de Blikstraat naar Nieuwmoer. Vandaar ging het naar De Maatjes en vanaf daar werd er geïmproviseerd door degenen die op dat moment op kop reden. Vanaf Wernhout ging het naar Zundert om daar langs de Randweg naar Klein-Zundert te rijden. Over de Sprundelsebaan kwamen ze in Sprundel en door de Noorderstraat werd St. Willebrord doorkruist. Na Jörgen en Ilse uitgezwaaid te hebben bij Seppe reed de groep over de Langendijksestraat terug naar Huis ten Halve.

Groep 2 reed 10 man sterk met Tonnie naar Loenhout om daar koffie te drinken. Onderweg werd nog een stukje Regelmatigheid meegenomen, maar helaas voor de deelnemers bleek dat een stuk van vorig jaar te zijn. De route van komende week is en blijft nog even geheim!

Groep 3 was deze keer maar met zijn drieën en kon in De Wildert Leo verwelkomen.

 

Groep 1 zaterdag 18 augustus

Groep 2 zaterdag 18 augustus

 

Groep 1 zondag 19 augustus

 

 

HET LEKKE BANDENKLASSEMENT

Elk zomerseizoen houden we bij wie er lek rijdt. Degene met de meeste lekke banden "wint" de lekke bandentrofee. De stand is op dit moment:

Clubuitstap Rondje rondom ’s-Hertogenbosch

Op zaterdag 1 september hebben we de 4e en laatste clubuitstap van dit seizoen. We rijden vanaf Huis ten Halve met de auto naar Berkel-Enschot en vertrekken vanaf het parkeerterrein van de Abdij O.L.V. Koningshoeven. De rit van ca. 150 km voert ons grotendeels door ‘Nationaal Landschap Het Groen Woud’, gelegen in de stedendriehoek ’s-Hertogenbosch, Eindhoven en Tilburg. Hier liggen niet alleen onvervalste natuurgebieden – zoals bossen, heide en vennen – maar vooral ook veel kleinschalig cultuurlandschap, met rijen populieren op de perceelscheidingen. Binnen deze stedendriehoek bevinden zich meerdere grote natuurgebieden zoals De Mortelen, De Kampina en nationaal park De Loonse- en Drunense Duinen. Een feest om hier met de fiets te rijden. Aansluitend fietsen we nog een mooi stuk langs de Maas.
Adres vertrekpunt:
Eindhovenseweg 3
5056 RP Berkel-Enschot
 

De afspraken:

  • Inschrijven kan alleen  door te betalen.

  • Leden die vóór maandag 27 augustus contant bij Henk € 12,50 betaald hebben zijn er zeker van dat vervoer geregeld wordt. 

  • Leden die vóór donderdag 30 augustus betalen kunnen mee als er nog plaats over is. (Er wordt dus geen extra auto meer ingezet en ook niet betaald als men zelf wil rijden.)

  • Leden welke zich later opgeven worden niet meer ingedeeld en kunnen ook niet mee tegen het afgesproken tarief van € 12,50. Men kan dan alleen op eigen gelegenheid en voor eigen kosten eventueel nog mee.

  • Leden die zich opgegeven hebben en verhinderd zijn bellen de toerleider Toon Jansen of Henk. Het telefoonnummer van Toon is 06-53964002. Het telefoonnummer van Henk is 06-51511051. Dus geen E-mail sturen of voicemail inspreken, omdat die niet altijd op tijd gelezen of afgeluisterd wordt!

  • Leden die zich wel tijdig hebben opgegeven en niet komen opdagen zijn verplicht de kosten á € 12,50 te betalen.

Natuurlijk ga ik mee naar het Rondje rondom 's-Hertogenbosch op 1 september!   

Naam: 

De volgende leden hebben zich al opgegeven:

 

DE KOMENDE WEEK:

Datum Activiteit Toerleider

Afstand

Vertrektijd

Za 25-08

Clubrit Oelegem

T. Antens

130 km

08:00 uur

Za 25-08

Clubrit groep 2

In onderling overleg

80 km

08:30 uur

Zo 26-08

Tweede Regelmatigheidsrit

Bestuur

50 á 60 km

08:30 uur – 09:30 uur

Gefeliciteerd:

Rian Luyckx 23 augustus
Wieger Broodwinner 26 augustus 76 jaar
     
     
     
     
     
     
     

 

Het Zomerprogramma t/m 4 november is HIER op onze site te vinden.