DE afgelopen WEEK:

Zaterdag 16 september vertrok groep 1 om 8 uur voor de Bruggentocht. Er werd eerst door de wijk Kortendijk gereden. Door Zegge en Oudenbosch reden ze over de Lamgatsebrug naar Zevenbergen. Deze keer werd er om Zevenbergen heen gereden. Ook werd er niet door Moerdijk heen gereden maar rechts voor het dorp langs. Na de Moerdijkbrug en de Kiltunnel was 's-Gravendeel het volgende dorp wat aangedaan werd. Via Puttershoek en Maasdam kwamen ze bij de rust bij de kapper in Strijen. Heel de weg van 65 km reden toerleider Cees en Jacques van Benthem op kop. Droog was het nooit, maar hard regenen deed het ook niet. De 6 man die aan tafel koffie dronken hadden de niet piepjonge gemiddelde leeftijd van 73,9 jaar. Na de pauze nam Theo de kop over van Jacques. Het was ondertussen droog geworden. Langs verschillende polderwegjes werd er net voor Numansdorp naar de Haringvlietbruggen gereden. Kort voor Numansdorp reed Arnold nog lek, maar met de hulp van Wim Mouws was de binnenband weer snel vervangen. In Dinteloord nam nestor Thijs afscheid van de groep om naar de Welberg te rijden. Via de weer werkende suikerfabriek van Stampersgat en het Gastels Veer werd via de Tolberg de 115 km vol gemaakt.

Groep 2 vertrok om half negen met 2 Vossen 2 Jossen, Willy en Christ, maar telde toch maar 5 leden; ra ra hoe kan dat??? Over Steenpaal, Horendonk en Nieuwmoer reden ze door de Maatjes richting Loenhout. Over de Maxburgdreef en de Oekelsebaan reden over Stuivezand en de Oekslebaan naar de Zundertseweg. Koffie dronken ze bij de Menmoerhoeve onder Etten-Leur. Over Schijf reden ze daarna weer terug naar Roosendaal. Brigitte en Jos Dierks reden de gehele 63 km op kop. Zij hadden meer geluk dan groep 1, want zij reden wel de hele rit droog!

Zondag 17 september reed groep 1 met Alfons de clubrit naar Kapellen. De thermometer wees slechts 7 graden aan en Arnold was dan ook de enige in korte broek. Alfons vertrok met 3 man en kwam aan met 17. Bij de start waren alleen Cees en Eric attent en ondanks dat er erg langzaam gereden werd door ons drietal kwam de rest maar langzaam dichterbij. Reden voor Alfons om een plaagstootje uit te delen en lekker even gas te geven. De groep was meteen wakker! Vanwege het slechte weer had Alfons niet kunnen verkennen op woensdag, viel ook donderdag uit, op vrijdag moest hij werken en zaterdag moest hij de verjaardagsvisite ontvangen. Zodoende werd de verkenning deze dag gereden. Voorop hielpen Ilse, Cees en Eric op kop. Op de Schouwenbaan reed Cees Mathijssen lek op een steentje en nadat de lekke band gewisseld was kreeg hij voor € 1,25 aan compressie van Ala. Dat bleek toch wat weinig, zodat in Huijbergen nog voor € 0,75 extra toegevoegd werd. Bij the Kettle in Ossendrecht gingen ze linksaf naar Zandvliet en door Berendrecht naar Stabroek. Ondertussen warmde het zonnetje alles lekker op en liep de temperatuur op naar uiteindelijk zo'n 17 graden. Langs de Kleine Molenweg werd de richting van de Waterstraat opgezocht, waarna ze richting Kapellen gingen. Daar werden nog wat leuke vrijstaande woningen gepasseerd voordat ze bij het spoor weer terug richting Kalmthout gingen. Op de Heidestraat Noord reed Arnold net als de dag ervoor weer lek, zodat er geen extra plaspauze ingepland hoefde te worden. Over de Beauvoislaan en de Molenbaan ging het daarna naar het Beekdal. Terug in Kalmthout reden ze naar de molen van de Wildert en na de Mertensdreef weer terug naar de Vissenheuvel. Al had Alfons niet kunnen verkennen, hij had toch borden met daarop "Manifestatie" op de cruciale punten laten plaatsen en tevens geregeld dat bij wijze van uitzondering deze dag het eenrichtingsverkeer op de Vissenheuvel niet gold voor fietsers. Op het fietspad richting Huis ten Halve had hij ook nog geregeld dat tegemoetkomende tractoren met volle maďskarren de groep de gelegenheid zouden geven om over het parallelfietspad te kunnen rijden. Kortom de organisatie was perfect en zelfs Ala was achteraf weer tevreden. Maar misschien had dat ook te maken met het rondje, waarmee Alfons zijn 62ste verjaardag met de club vierde?

Groep 2 reed met Tonnie met 8 man naar Non Plus Ultra. Zij reden een van de Regelmatigheidsritten uit voorgaande jaren. Of was het misschien toch stiekem al het parcours voor de Tweede Regelmatigheidsrit van komende zondag dat verkend werd?

Groep 3 ging met 6 man naar De Wildert op de koffie. Toen zij terugkwamen was er tegenover Huis ten Halve al geen maďsstengeltje meer te zien...

* De volledige uitslag van de Javadorit van vorige week vindt u hier.

Groep 1 zaterdag

 

Groep 2 zaterdag

 

Groep 1 zondag

 

 

 

 

HET LEKKE BANDENKLASSEMENT

Ook dit zomerseizoen houden we weer bij hoe vaak er lek gereden wordt. Degenen met de meeste lekke banden genieten de twijfelachtige eer om hiervoor op de komende jaarvergadering "in het zonnetje gezet" te worden...

De stand is:

DE KOMENDE WEEK:

Datum Activiteit Toerleider Afstand Vertrektijd

Za 23-09

Clubrit Rondje St. Philipsland

J. v.d. Heijden

110 km

08:00 uur

Za 23-09

Clubrit groep 2

In onderling overleg

80 km

08:30 uur

Zo 24-09

Tweede Regelmatigheidsrit

T. Dekkers

50 á 60 km

08:30 -09:30 uur

DE VELDRITKALENDER:

Als service voor onze veldritliefhebbers publiceren we hier een overzicht van de veldritten in de omgeving: (Met dank aan Grensloos Toeren)

 
Datum Plaats Locatie Tijd Afstand Organisatie
23-sep-17 Baarle-Nassau sporthotel Bruurs, sportlaan 22 19.30-20.30 30/45 voorinschrijving via www.crosstheborder.nl
24-sep-17 Essen parochiecentrum Essen-Statie, Kerkstraat 62 08.30-10.30 30/42 WTC De Pomp
24-sep-17 Rijkevorsel kantine FC Sint-Jozef, Zuiderdijk 10F 07.30-10.30 15/30/42/50 Rijkevorselse WielerToeristen

 

Gefeliciteerd:

Peter Schoonen 19 september 67 jaar
Tjebbe Smulders 19 september 77 jaar
Wim Houtepen 20 september 69 jaar
Thijs de Baat 22 september 84 jaar
Tonnie Dekkers 22 september 76 jaar
     
     

 

Het Zomerprogramma t/m oktober is HIER op onze site te vinden.